dinsdag 17 december 2013

Schoolprestaties, een goed begin is het halve werk!

Na ruim 6 weken chillen is het zo ver. School is begonnen en het huiswerk stroomt binnen. Back to reality! Het begin van het schooljaar is erg belangrijk voor jouw schoolprestaties. Het is makkelijker om een leerachterstand te voorkomen dan te genezen.

Leren in je vakantie

Je hebt je vorige schooljaar nou niet heel goed afgesloten en eigenlijk ben je niet bij met de stof. Geen nood want ook in de schoolvakanties kan je gewoon door met je leerwerk. Maak een voorbereidingsschema en zet hier al je vakken in die je wilt ophalen. Ook bij Maltha Studiecoaching kunnen wij je helpen. Wij hebben diverse cursussen voor jong en oud die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld o.a.:’ Ik lach me een breuk en meten is weten, rekenen’ of ‘Voorbereidende brugklastraining’, maar misschien ben je wel op zoek naar een cursus  ‘Time-management’. Wij helpen je graag weer in je juiste studieritme te laten komen in of aan het eind van de vakantie, zodat je zorgeloos kan beginnen aan je nieuwe schooljaar zonder achterstanden.
 

Tips voor goed studieritme

Tip 1: Begin niet met een achterstand. Dat is namelijk vervelend omdat je in het begin van je schooljaar weer genoeg nieuwe dingen te leren hebt. Dus als dat helemaal in orde is kan je gaan beginnen met de realiteit.
Tip 2: Deel je tijd efficiƫnt in. Om je hoofd op orde te krijgen na de vakantie, moet je gewoon gaan leren om een voorbereidingsschema te maken het hele jaar door. Dit is een schema waarin je per dag schrijft wat je gaat leren.
Tip 3: Herhaal je leerwerk. Na de vakantie is het belangrijk je hersenen weer op gang te brengen met herhalen. Zo blijft je leerwerk in je geheugen!
Tip 4: Maak samenvattingen of ga mindmappen. Train je geheugen op meerdere manieren.
Tip 5: Begin op tijd met leren. Je zal merken dat het werkt!
 

Je komt niet goed in studieritme, wat nu?

Stel je hebt alles geprobeerd, maar je merkt gewoon dat je niet in je studieritme komt. Het leerwerk blijft niet hangen en je eerste cijfers zijn niet om naar huis te schrijven. Tijd voor serieuze actie! Ga eens kijken bij professionele hulp. Vind uit wat het beste is voor jou. Misschien heb je wel wat bijles nodig? Niet alle vakken hoeven slecht te gaan, je kan ook een paar vakken ophalen. Merk je nou dat het leren op zich niet goed gaat, kan het zijn dat je geen leertechnieken beheerst of studiemethodieken. Kijk dan eens naar studiebegeleiding of studiecoaching, is dat misschien iets voor jou? Misschien wil je dat je samen met je eigen persoonlijke coach eens kunt kijken naar je studiemethodieken en leertechnieken. Misschien heb jij wel dat extra steuntje nodig tijdens je studie.
 
Wij vertrouwen erop dat je met deze tips goed van start gaat. Zijn wij nog tips vergeten of heb jij vragen laat dan een reactie achter! Wil jij zeker weten dat je goed voorbereid het schooljaar start kom dan op een vrijblijvend intakegesprek.
•Lees ook het volgende artikel: Bijles nodig? Een passende oplossing voor uw kind

Geen opmerkingen:

Een reactie posten